Про що домовились з інвестфондом

«Міністерство закордонних справ та Фонд держмайна України провели установчу зустріч з інвестиційним фондом Mubadala (ОАЕ) та обговорили його участь у великій приватизації і зацікавленість у семи українських підприємствах з переліку інвестиційного атласу», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Велика приватизація. Іноземні інвестори 5 років не будуть платити податок на прибуток

Зазначається, що представників одного з найбільших інвестиційних фондів світу зацікавила участь у конкурсі щодо семи українських підприємств.

Серед них Об’єднана гірничо-хімічна компанія, «Центренерго» та низка обленерго.

Учасники зустрічі обговорили стадію підготовки проєктів та операційні питання.

Читайте також: Велика приватизація. Готель «Дніпро» виставлений на продаж

За умови відкриття кордонів між Україною та ОАЕ, вже у липні може відбутися візит до України комісії фонду, яка зможе побачити та оцінити привабливість об’єктів.

«Я дуже задоволений, що фонд Mubadala зацікавлений взяти участь у великій приватизації в Україні. Це хороший сигнал, що потужні світові гравці бачать великий потенціал України і хочуть інвестувати. Крім того, участь великих інвестиційних фондів робить процес великої приватизації більш конкурентним», — заявив за підсумками зустрічі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Що відомо про інвестфонд

  • Міжнародний інвестиційний фонд Mubadala (Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати) — один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами на понад $850 млрд.

Раніше повідомлялося

  • В 2020 році уряд планує продати більше 300 об'єктів малої приватизації і 5 великих підприємств. Про це йдеться в Економічній стратегії.

  • У січні було оприлюднено перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.

  • У списку 927 об'єктів, серед яких 44 пакета акцій, 208 єдиних майнових комплексів державних підприємств, 146 об'єктів незавершеного будівництва, 46 об'єктів соціально-культурного призначення і 483 позиції окремого майна.