Обсяг оплат картами в різних галузях

Приватбанк проаналізував кількість і обсяг оплат товарів банківськими картами в мережі POS-терміналів за 5 місяців 2020 року.

Згідно з аналізом обсягів оплати покупок картками в мережі торговельних терміналів банку, в березні і квітні порівняно з лютим безготівковий оборот в мережах продовольчих магазинів зріс на 25%.

Читайте також: Як відновлюється український бізнес — дослідження

У травні безготівковий оборот в продуктовій мережі був вище проти лютого на 23%.

Найбільше в перші місяці карантину зріс безготівковий оборот в мережі аптек і магазинів медичних товарів — у березні він збільшився порівняно з лютим на 30%. Водночас у травні безготівковий оборот в аптечній мережі впав на 18% порівняно з лютим.

Читайте також: Споживчі настрої українців покращилися

Найзначнішим падіння безготівкового обороту за час карантину було на ринку електроніки та побутової техніки.

Якщо в березні падіння оборотів склало 10% порівняно з лютим, то в квітні — 43%. При цьому в травні 2020 року обороти в цьому секторі торгівлі повернулися на докарантинний рівень.

Оформити онлайн кредитку Приватбанку

«Також за підсумками травня 2020 року майже докарантинного рівня досягли безготівкові обороти в мережах АЗС, де в квітні було відзначено падіння продажів на 20%», — додали в банку.

Раніше повідомлялося

  • Індекс споживчих настроїв в травні склав 76,3 пунктів, що на 10,1 п. більше, ніж у квітні. Про це зазначається в дослідженні Info Sapiens.
  • В Україні запустили новий реєстр роздрібних цін на період карантину. Сервіс буде діяти лише на період карантину, після чого бізнес повинен буде повернутися до звичайного режиму декларування цін.