Західні інвестори викупили нові випуски білоруських єврооблігацій, незважаючи на серйозні ризики, повідомляє  БелаПАН.

Білорусь минулого тижня розміщувала нові випуски євробондів. В проспекті емісії перераховується багато страшних ризиків з приводу платоспроможності країни. Однак, незважаючи на це, інвестори вишикувалися в чергу за білоруськими бондами.

Попит на папери

Один з організаторів випуску білоруських євробондів — Raiffeisen Bank — повідомив, що попит на білоруські боргові папери на минулому тижні перевищив пропозицію в чотири рази.

«Розміщення пройшло по нижній межі діапазону прибутковості: по п'ятирічними паперами — 6,125% і по десятирічним — 6,325%. За фінальним параметрам сумарний попит склав $ 4,8 млрд, в книзі заявок брали участь понад 170 імен», — повідомляє Raiffeisen Bank.

Хто купив папери

Більшу частину білоруських паперів викупили американські інвестори (інвестфонди і управляючі компанії): 54% — у п'ятирічному випуску і 70% — у десятирічному.

«Інвестори з Великобританії придбали 22% (5 років) і 15% (10 років) облігацій, з континентальної Європи — 20% і 13%, з Азії і з Близького Сходу — 4% і 2% відповідно. Понад 95% в обох траншах довелося на інвестфонди і управляючі компанії», — розповів Raiffeisen Bank.

Нагадаємо

Влада Білорусі проводили road show (переговори з інвесторами) про розміщення бондів ще в березні цього року, однак випуск був відкладений через початок пандемії коронавірусу.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».