Які зарплати пропонують

«У світі криза. На сьогодні у нас менше вакансій, ніж в минулому і позаминулому році. Сьогодні в Державній службі зайнятості 53 тис. вакансій. У минулому році їх було вдвічі більше», – зазначила Жовтяк.

За словами Жовтяк, в середньому 18% всіх вакансій Державного центру зайнятості пропонують мінімальну зарплату.

Читайте також: Зеленський: $250 — це маленька зарплата, але не бідність

«Але є і позитивні приклади. 32% вакансій — зарплати 8-10 тис. грн. Більше 13% вакансій — це зарплата понад 10 тис. грн. Є вакансії на 15, 20 і 30 тис. грн», — розповіла в. о. директора Державного центру зайнятості.

Читайте також: Мінімальна зарплата в світі та Україні. Чи можна вижити

Мінімалку планують підвищувати

У другому півріччі мінімальна заробітна плата має зрости. Про це заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

«Я вважаю, що мінімальну зарплату вже з другого півріччя цього року потрібно підвищувати. Міністерство фінансів і Міністерство економіки проводять розрахунки, якою повинна бути ця зарплата. Те, що вона виросте не на 500 грн, це точно. Зараз прораховується, як цей мультиплікатор спрацює на країну», — сказала Лазебна.

Читайте також: Названі мінімальні зарплати в європейських країнах

Раніше повідомлялося

  • Середньомісячна зарплата в цьому році становитиме від 10 686 до 12 300 грн, а в наступному році збільшиться приблизно на 1200 грн. Такі дані містить консенсус-прогноз «Україна в 2020-2021 роках: наслідки пандемії», підготовлений Мінекономіки разом з представництвом ЮНІСЕФ в Україні.

Читайте також: Реальний прожитковий мінімум становить 4300 грн — міністр соцполітики