Чиновники про посилення карантину

«Чиновники зазначили, що повернення до більш суворого карантину буде сильним ударом по економіці і погодилися, що необхідна більш тісна координація в комунікаціях щодо заходів карантину з місцевою владою та населенням».

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді зазначив, що низка країн також вирішили піти шляхом адаптивного карантину, впроваджуючи жорсткі заходи в областях і містах залежно від тенденцій захворюваності.

Читайте також: Як карантин вплинув на гаманці українців (інфографіка)

За словами президента Зеленського, щоб не переходити до жорсткого карантину, потрібні чіткі правила для громадських місць і комунікація з громадянами.

Президент додав, що треба чітко комунікувати, що таке адаптивний карантин і як він впливає на роботу громадських закладів, транспорту. Щоб був чітко й детально розписаний план, як повинні працювати ресторани, пляжі, нічні клуби. Коли люди це будуть розуміти, більше будуть дотримуватися адаптивного карантину.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Зеленському також повідомили, що за останні кілька днів Нацполіція втричі збільшила кількість адмінпротоколів за порушення карантину.

Статистика захворюваності по Україні

Нагадаємо

  • За рішенням уряду, адаптивний карантин в Україні буде продовжено до 31 липня. Це означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.
  • За останню добу в Україні зафіксовано рекордний показник інфікування коронавірусом — 921 людина, 19 осіб померли.