Якщо раніше продавці активно продавали всю валюту на побоюваннях її просідання протягом дня — то тепер вони роблять це порційно і активно намагаються підняти курс в моменти виходу великих покупців (в першу чергу — іноземців).

Покупці теж не готові в такій ситуації відразу «світити» свої обсяги купівлі, щоб «не баламутити» ринок і вважають за краще робити свої операції тільки в моменти, коли на їхню думку є низький рівень котирувань.

Саме такі ось «гри у хованки» основних покупців і продавців призводять до періодичних коливань на міжбанку в останній тиждень-два. Багато в чому це пов'язано і з бажанням Нафтогазу (як найбільшого продавця валюти) максимально дорого продавати свою валюту перед майбутніми платежами до бюджету.

А в іншому — починається період бюджетних платежів у клієнтів і це буде головним драйвером на валютному ринку в ці четвер та п'ятницю.

Дивіться також: На що Україна витратить гроші МВФ та чи буде долар по 30

Лихоманити міжбанк буде і сьогодні, тому що така зміна тактики продавців і покупців призводить до швидкого та мінливого співвідношення попиту та пропозиції на торгах і у наслідок — зміни курсового тренда протягом дня. Обсяги операцій на торгах за нашими прогнозами у четвер будуть перебувати у межах до $ 195-225 млн при укладанні до 500-590 угод.

За прогнозами «Мінфіну», 18 червня коридор по долару на міжбанку буде 26,70-26,90 гривень із збереженням повної залежності курсового тренда від виходів та завдань великих гравців .

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,50-26,75 і продаж 26,82-27,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,70-26,78 гривень та продаж 26,82-26,87.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram