«Історія з ринками під егідою Robinhood у підсумку закінчиться погано», – сказав Куперман в понеділок під час CNBC Halftime Report, маючи на увазі популярну торгову онлайн-платформу. Про це пише Yahoo.finance.

Куперман послався на статтю Barron's, в якій зазначалося, що в безкоштовному додатку Robinhood для торгівлі цінними паперами в цьому році з'явилося понад 3 млн нових акаунтів. В даний час кількість рахунків становить понад 13 млн, причому середній вік користувачів – 31 рік.

Деякі експерти пов'язують ралі ринку від мінімумів 23 березня і подальшу нестабільну динаміку з ерою брокерських угод з нульовою комісійною ставкою, яку започаткувала Charles Schwab, а також такими платформами, як Robinhood, популярних серед молодих інвесторів.

Куперман стверджує, що брак розваг через глобальні локдауни на тлі COVID-19 і безробіття створили ідеальне середовище для появи нових дейтрейдерів, що сіють хаос на Уолл-стріт.

У понеділок Куперман вказав на хвилю покупок акцій збанкрутілої компанії Hertz Global Holdings, яка привернула шалений інтерес з боку інвесторів, що полюють за вигодою попри банкрутство. Хоча це означає, що акціонерна вартість підприємства незначна, а то і зовсім відсутня.

Згідно звіту Goldman Sachs, роздрібні інвестори випереджають таких профі, як Куперман та фонди взаємного інвестування. Однак неясно, як довго триватиме ця тенденція і в якій мірі індивідуальні інвестори нерозважливо вкладаються в ризиковані інвестиції.

Тим часом, промисловий індекс Dow Jones, S&P 500 і Nasdaq Composite відновили ралі в понеділок після різкого зниження на самому початку торгів.

«Гральні казино закриті, і Федеральна резервна система обіцяє легкі гроші протягом наступних двох років, так що нехай спекулюють», – сказав Куперман. Він послався на баланс центрального банку, який на початку березня злетів до $7,2 трлн з приблизно $4 трлн по мірі того, як уряд розвертав стимулюючі заходи для боротьби зі збитком від пандемії.

У свою чергу, ФРС утримує процентні ставки в діапазоні від 0% до 0,25% і, як очікується, буде тримати їх у районі таких низьких рівнів як мінімум до 2022 року.

«Хай купують і продають. Я зі свого досвіду знаю, що такі історії закінчуються сльозами», – сказав Куперман CNBC.