«За» законопроєкт № 2365 проголосувало 248 народних депутатів.

Що планують змінити

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що український трудовий мігрант більше не буде сплачувати гроші компанії — посереднику за вакансію. А на компанії-порушники буде накладатися штраф (2-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів).

Читайте також: В першому кварталі трудові мігранти переказали в Україну $2,9 мільярда (інфографіка)

«Шахрайство суттєво зменшиться, адже більшість нечесних бізнесменів заробляють на тому, що беруть наперед гроші за вакансію зі здобувачів, а потім чи просто зникають з грошима чи відправляють людей незрозуміло куди.

Поступова легалізація ринку міжнародного працевлаштування призведе до створення нормального конкурентного середовища та прозорої роботи бізнесу, що принесе державі гроші у вигляді податків та убезпечить українців від сплати грошей шахраям чи недоброчесним бізнесменам», — додали автори законопроєкту.

Читайте також:Через коронавірус перекази заробітчан зменшаться на мільярд доларів

Раніше повідомлялося

  • За розрахунками Кабміну, від початку запровадження карантину до України повернулося 2 мільйони трудових мігрантів. Влада розробляє вигідні програми кредитування та інші пропозиції, щоб спонукати мігрантів залишитися вдома.
  • Уряд планує створити нові робочі місця в соціальній, бюджетній сферах та у «великому будівництві» — будівництві та ремонт доріг та об'єктів соціальної інфраструктури.