Які облігації розмістять

Згідно з графіком, як і планувалося, розмістять також три, шести, дев'яти і 12-місячні облігації, а півторарічні — зняті з аукціонів.

Водночас Мінфін традиційно вказує, що остаточний перелік пропонованих ОВДП можуть скоригувати після консультацій з первинними дилерами.

Читайте також: Чому ніхто не помітив, що скасували військовий збір на прибуток за ОВДП

Прибутковість ОВДП

Після повідомлення НБУ про зниження облікової ставки з 8% до 6% дохідність ОВДП на вторинному ринку різко впала.

У лютому, до початку коронакризи, дво- і трирічні папери розміщували за ставками близько 10% річних, що навіть трохи вище поточних ставок пропозиції на вторинному ринку.

Читайте також: Нерезиденти будуть обережно повертатися на ринок ОВДП. Обсяг інвестицій на кінець року може перевищити 120 мільярдів

Нагадаємо

  • Мінфін відновив первинні аукціони наприкінці квітня після майже двомісячної паузи і спочатку пропонував на них найкоротші — три — і шестимісячні папери. Однак до кінця травня він подовжив пропозиції до річних облігацій, а з червня – до півторарічних.
  • На останньому аукціоні, 9 червня, Мінфін залучив до держбюджету 17,8 млрд грн, знизивши ставки дохідності. Максимальний попит був якраз на найдовші – 1,5-річні папери, він досяг 5,9 млрд грн за номіналом.

Оформити заявку на купівлю ОВДП від ICU: 11% річних + бонус від «Мінфіну»