Платформа OLX проаналізувала оголошення про оренду курортного житла, розміщені на їхньому сайті. «Мінфін» ділиться дослідженням, скільки коштує оренда квартири або окремого будиночку біля моря чи в горах.

Відпочинок на морі

Найбільший вибір оренди квартир подобово в Одесі: тут понад 1,5 тис. оголошень. У місті можна знайти як бюджетні одинички за 500 грн на добу, так і просторі трійки за 1 250 грн. Оренда будинків обійдеться в середньому в 1 500 грн/добу.

Оголошення про оренду будинків отримують в середньому 8 відгуків, квартир – 3.

Для тих, хто хоче втекти від міського шуму, підійде Чорноморськ в Одеській області. Доба в будинку коштує в середньому 1 500 грн. Одинички та двійки обійдуться дешевше – 450 грн та 500 грн/добу відповідно. Однак трійки майже не поступаються будинкам – орендодавці просять в середньому 1 000 грн/добу.

Знайти окреме житло для великої родини чи компанії можна у Кароліно-Бугазі: середня ціна досягає 2 000 грн/добу. Орендувати будиночок пропонують і в Затоці – за 1 500 грн/добу.

Також багато варіантів житла в місті Южне під Одесою. Тут пропонують квартири на будь-який смак: однокімнатна в середньому коштує 400 грн/добу, подобова оренда двокімнатної обійдеться у 500 грн, а трикімнатної – у 800 грн.

Для охочих провести відпустку біля Азовського моря підійде Бердянськ. Ціни на оренду житла тут менше, ніж на курортах біля Чорного моря. Однокімнатну квартиру можна орендувати за 300 грн/добу. Загалом таких пропозицій на 25% більше, ніж двох- та трикімнатних квартир разом. Двійка обійдеться в 450 грн/добу, а трійка – в 500 грн. Подобова оренда будинку коштує дорожче – в середньому 1 000 грн.

Читайте також: Будиночок біля моря: чи варто вкладати зараз в курортну нерухомість

Відпочинок у горах

Найбільше пропозицій зараз можна знайти у Яремче в Івано-Франківській області. За добу в будинку просять в середньому 1 000 грн. У Микуличині менше оголошень про подобову оренду окремого житла – близько 30, і будиночок тут коштує дорожче – 1 200 грн/добу.

Водночас у Ворохті, де зручне залізничне сполучення, можна орендувати будинок за 500 грн/добу. Найдешевше у Карпатах коштує будинок у Славському або двокімнатна квартира в Береговому – за 300 та 200 грн/добу відповідно.

Читайте також: Пік падіння цін на нерухомість буде ближче до осені, в середньому на 10-20%