Зобов'язання України

«Протягом усього періоду дії програми Україна не буде вводити або посилювати валютні обмеження, вводити або модифікувати мультивалютну практику, а також не буде вводити або посилювати імпортні обмеження щодо причин платіжного балансу, або укладати двосторонні платіжні угоди, які не відповідають статті восьмій статуту Фонду», – йдеться в документі.

Водночас влада України просили схвалити збереження обмежень на обмін і мультивалютну практику, несумісні з восьмою статею статуту МВФ, які досі не скасовано через труднощі з платіжним балансом.

Раніше повідомлялося

  • МВФ заклав у прогнози по Україні середньорічний курс 30 грн/$. У прогнозі йдеться, що номінальний ВВП України в 2020 році скоротиться до 3,908 трлн грн, або $130,3 млрд, що виводить на середньорічний курс 30 грн/$.
  • За оцінками МВФ, у наступному році середньорічний курс гривні зміцниться до 28,9 грн/$1, а в 2022 році до 28,6 грн/$1, після чого три роки буде стабільним на рівні 28,7 грн/$1.

Відео: Як уникнути збитків, якщо «влетіли» з курсом. Практичний кейс

Нагадаємо

  • МВФ оприлюднив меморандум з Україною за програмою stand-by, виконання якого дозволить отримати інші кошти МВФ після першого траншу, тобто $2,9 мільярди.
  • Україна отримає від МВФ і ЄС у червні більше $3,2 мільярда. Загальна сума затвердженої програми — $5 мільярдів. Програма розрахована на 18 місяців.