Про що повідомив міністр

«Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в'їзд для іноземців, які є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.

Ці зміни дозволять відновити роботу підприємств авіаційного транспорту та налагодити міжнародне повітряне сполучення», — зазначив міністр.

За його словами, таке рішення є очікуваним і невід'ємно пов'язаних з відновленням міжнародного регулярного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня.

Читайте також: Європа назвала умови, за яких відкриє кордон для українців

«Прерогатива у відкритті кордонів буде залишатися для країн з розвиненим туристичним напрямком і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека і захист наших громадян залишаються в пріоритеті», — додав Криклій.

Нагадаємо

  • 5 червня міністри внутрішніх справ країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення продовжити заборону на в'їзд іноземців в ЄС щонайменше до липня. Заборона повинен був діяти до 15 червня.
  • При цьому під заборону в'їзду не потрапляють люди, які постійно проживають в ЄС, громадяни країн-членів ЄС, які зараз перебувають за кордоном, члени їх сімей та дипломати.