Останній день тижня буде проходити в два етапи:

1) активна фаза торгів до обіду;
2) різке зниження активності всіх учасників ринку після 14 годин.

Основна причина такої поведінки клієнтів та банків — «ефект п'ятниці».

Ті з компаній, кому потрібно закрити свої зовнішні зобов'язання і хто «занервував» після вчорашнього зростання котирувань на кінець торгів -  будуть сьогодні оперативно закривати свої угоди до 13 години.

А після обіду на торгах вже залишаться тільки спекулянти, які будуть вичікувати запізнілих гравців з невеликими сумами лотів. Це призведе до зниження статистики міжбанку. За прогнозами «Мінфіну», обсяги операцій на торгах сьогодні будуть перебувати у межах до $190 млн при укладанні до 450 угод.

Нацбанк продовжить поповнювати резерви при перевищенні пропозиції долара на торгах, як він робив це в середу та четвер. Але особливих обсягів надлишку валюти ми не очікуємо. Залишки гривні від погашень ОВДП ще дозволяють нерезидентам скуповувати надлишок пропозиції долара на міжбанку і цим частково «забирати хліб» у регулятора.

ВІДЕО: Дешеві кредити від уряду. Прогноз курсу валют

Тренд по валюті протягом дня цілком залежатиме від дій великих гравців та їх курсових завдань. Особливої додаткової реакції ринків на вчорашнє зниження облікової ставки НБУ до 6% ми у п'ятницю не очікуємо, тому що частково корекцію своїх планів після цієї новини великі гравці міжбанку та нерезиденти вже зробили. І сьогодні вони лише остаточно перегрупуються у своїх завданнях на найближчий час з урахуванням нової реальності щодо вартісті ресурсів.

Але поки нерезиденти не куплять всю валюту на наявну у них гривню від попередніх погашень облігацій — вони будуть провокувати спекулянтів на спроби підняти котирування в момент виходу іноземців на торги.

За прогнозами «Мінфіну» 12 червня коридор по долару на міжбанку буде у межах 26,55-26,80 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,40-26,66 і продаж 26,70- 26,90 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,60-26,70 гривень та продаж 26,73-26,80.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram