Рішення НБУ

Коридор процентних ставок за інструментами постійного доступу звужено з «облікова ставка +/- 2 в.п.» до «облікова ставка +/- 1 в.п.»

Читайте також: Нацбанк знизив облікову ставку до 6%. Найнижчий рівень в історії (відео)

Що це означає

Це означає, що за нової облікової ставки кредити рефінансування овернайт будуть надавати під 7%, а депозитні сертифікати овернайт — розміщувати під 5%.

«Зміна ширини коридору дасть змогу досягати операційної цілі монетарної політики, яка полягає в утриманні гривневих міжбанківських ставок на рівні близькому до ключової ставки в межах коридору процентних ставок за інструментами постійного доступу», — пояснюють в НБУ.

Читайте також: НБУ ввів нові антикризові заходи для підтримки банків

В НБУ додали, що пом’якшення монетарної політики та інші антикризові заходи Національного банку, запроваджені упродовж останніх місяців, підтримають ділову активність в країні.

«Падіння української економіки у 2 кварталі буде більшим, ніж очікувалося, хоча пік кризи вже пройдено. Тому для найскорішого повернення економіки до зростання необхідні достатньо рішучі кроки», — кажуть в НБУ.

Нагадаємо

  • Сьогодні у випуску «Прямо по курсу» на нашому youtube-каналі експерт Олексій Козирєв розповів, чому українська економіка ніяк не отримає дешеві кредити, які вже давно обіцяють і уряд, і президент.

Дивитися відео