Як перерахують кредит

Гроші надійдуть у вигляді позики під 0,125% річних зі строком погашення до 10.06.2035 року", — повідомили в міністерстві.

Читайте також: МВФ вже направив перший транш кредиту Україні — Рашкован

На що підуть кошти

«Отримані кошти спрямують на фінансування витрат держбюджету, вони будуть сприяти зменшенню зовнішнього фінансового тиску на Україну і поліпшенню платіжного балансу держави», — повідомили в Мінфіні.

Також необхідно фінансувати заходи з подолання негативних економічних наслідків пандемії коронавірусу. Отримання коштів від ЄК допоможе зберігати фінансову стабільність в Україні.

Читайте також: Мінфін очікує $350 мільйонів від Світового банку вже в червні

Нагадаємо

  • 10 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про затвердження для України нової 18-місячної програми Stand-by. Загальний обсяг програми — $5 млрд. Перший транш в обсязі $2,1 млрд повинен надійти в Україну 11 червня.
  • За словами міністра фінансів, програма stand-by відкриває Україні можливість отримати фінансування від інших міжнародних партнерів.
  • Він також додав, що співпрацю з МВФ слід розглядати як елемент довіри і позитивних очікувань щодо майбутньої зваженої економічної політики.