Під які ставки розмістили облігації 

Міністерство фінансів розмістило номіновані в гривні ОВДП з терміном погашення 3, 6, 9 місяців, 1 рік та 1,5 року, а також — ОВДП в євро зі строком погашення 1 рік.

Середньозважену ставку за 3-місячними інструментами знижено на 84 б.п. до 9,0%, за 6-місячними — на 61 б.п. до 9,5%, 9-місячними — на 19 бп до 10,7%, 1-річними ОВДП — на 16 бп до 10,7%.

Читайте також: Чому ніхто не помітив, що скасували військовий збір на прибуток за ОВДП

Скільки залучили до бюджету

У Мінфіні зазначили, що найбільшим попитом серед гривневих інструментів користувались ОВДП із найдовшим із представлених строків до погашення — 1,5 роки, які Мінфін розмістив на суму 5,7 млрд грн за ставкою 10,8%.

Читайте також: Аналітики розповіли, коли нерезиденти можуть повернутися на ринок ОВДП України

1-річні ОВДП, номіновані в євро, розмістили за середньозваженою ставкою 2,2% (-2 бп порівняно з попереднім розміщенням) на суму 353 млн євро.

Нагадаємо

  • На попередньому аукціоні, 2 червня, Міністерство фінансів розмістило номіновані в гривні ОВДП зі строком погашення 3, 6, 9 місяців та 1 рік і залучило до бюджету 2,9 мільярда гривень. Дохідність за найкоротшими паперами повернулась до докарантинних рівнів.
  • 19 травня Міністерство фінансів, крім гривневих, розмістило 7-місячні доларові облігації та залучило до бюджету 21,2 млрд гривень.
  • У Мінфіні зазначили, що поступово відновлюється попит на інструменти з тривалим строком до погашення.