Вчора більшість компаній закрили свої основні угоди по валюті і сьогодні лише будуть вже проводити тільки завершальні розрахунки перед святами. Саме тому у першій половині сесії клієнти намагатимуться встигнути закрити свої угоди і проплатися по максимуму, а у другій — на торгах вже залишаться тільки спекулянти і поодинокі операції запізнілих клієнтів.

Але спокійного ринку не буде. У спекулянтів з'явився відмінний шанс «пограти» з євро. ЄЦБ збільшує на 600 млрд євро вливання в економіку через продовження політики кількісного пом'якшення (ринок закладав в розрахунки до 500 млрд) і таке рішення європейського регулятора спровокувало корекцію фондового та валютного ринків. Пара євро / долар на момент написання статті вже знаходиться на рівні 1,1360 і валютні ралі сьогодні ще триватимуть. Ось на цьому і будуть сьогодні в основному заробляти спекулянти, як працюючи на зовнішніх ринках безпосередньо по парі євро / долар, так і за рахунок різких змін курсу євро щодо гривні.

Дивіться також: Програма порятунку України. Що буде з валютою та золотом

Нацбанк продовжить поповнювати резерви за рахунок інтервенцій при надлишку долара на торгах, а спекулянти зроблять ставку на роботу у форматі «в дві сторони» по всіх валютах та на активну роботу з євро. Особливої активності великих клієнтів ми сьогодні не очікуємо, що дозволить спекулянтам також спробувати «качнути» ринок по долару при проведенні невеликих за сумами угод.

За прогнозами «Мінфіну» 5 червня коридор по долару на міжбанку буде у межах 26,50-26,75 гривень, а по євро — у межах більш широкого коридору 29,91-30,45 гривень з продовженням сильних коливань котирувань протягом дня.

На момент написання статті НБУ вже двічі побував на ринку з викупом долара у межах коридору 26,60-26,62 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,40-26,60 і продаж 26,65 -26,90 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,60-26,63 гривень та продаж 26,65-26,75.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram