Що говорять в Мінекономіки

«Як і очікувалося, за результатами квітня продовжилося падіння економіки в умовах рекордно низького рівня ділової активності.

У квітні більшість підвидів виробничої діяльності вже відчули повний негативний вплив поширення у світі COVID-19 (через тимчасове зменшення попиту у світі на вітчизняну промислову і тваринницьку продукцію на тлі падіння економічної активності) та продовження дії карантинних заходів по стримуванню пандемії всередині країни», — йдеться в огляді.

ВІДЕО: Програма порятунку України. Що буде з валютою і золотом

«У комплексі з поєднанням дії стримуючих факторів, що склалися в попередніх періодах, скорочення обсягів ВВП у січні-квітні 2020 Мінекономіки оцінило на рівні 5%, що повністю відповідає прогнозу (у I кварталі 2020 року, за оперативною оцінкою Держстату, падіння ВВП склало 1,5%)», — додали у відомстві.

Читайте также: Нацбанк погіршив прогноз падіння економіки

Нагадаємо

  • Національний банк, враховуючи показники першого кварталу, погіршив річний прогноз падіння економіки України з 5% до 6-7%.
  • Як повідомляє Держстат, за перший квартал 2020 року реальний ВВП України зменшився на 1,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.
  • За даними інвесткомпанії ICU, падіння ВВП України в квітні поглибилося до 12% р/р у квітні з 4,5% р/р у березні.

Читайте також: Кабмін розробив антикризову програму стимулювання економіки