Обговорення програми

Під час виступу прем'єр Денис Шмигаль заявив, що програму дій уряду оновили, додавши чіткі терміни і плани реформ, але попросив Раду відправити програму на доопрацювання, щоб поліпшити її у співпраці з комітетами ВР.

Під час обговорення програми депутати від різних фракцій називали її «шкільним рефератом» і заявляли про доцільність відставки уряду.

Читайте також: Нацбанк погіршив прогноз падіння економіки

Раніше голова комітету ВР з питань фінансової і податкової політики Данило Гетманцев заявив, що парламент відправить на доопрацювання програму дій уряду.

Нагадаємо

Уряд зареєстрував у Верховній Раді проект постанови №3330 «Про Програму діяльності Кабміну» 13 квітня.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, вона реалістична й передбачає відновлення економічного зростання.

Читайте також: Кабмін розробив антикризову програму стимулювання економіки

Програма визначає пріоритетними регіональними напрямами діяльності Кабміну: формування ефективного місцевого самоврядування і органів державної влади на новій територіальній основі, оптимізація системи територіальної організації влади на місцях, вдосконалення адміністративно-територіального устрою.

Прогноз для України

  • Національний банк, з огляду на показники першого кварталу, погіршив річний прогноз падіння економіки України з 5% до 6-7%.
  • Кабмін погіршив прогноз по інфляції, зарплаті і зростання ВВП у раніше опублікованому макроекономічному прогнозі на 2020 рік. Згідно з прогнозом інфляція на кінець року (грудень до грудня) складе 11,6% (раніше 5,6%).