Що передбачає програма

Програма включає тимчасові скорочення ПДВ, матеріальну допомогу на кожну дитину для сімей і допомогу місцевій владі в регіонах, яким бракує грошових коштів.

Також у програмі містяться плани щодо збільшення субсидій для електромобілів і виділені мільярди на національну транспортну інфраструктуру.

«Ми намагаємося зробити все можливе в дуже складній ситуації», — сказала Меркель журналістам після переговорів між коаліційними партіями, які тривали два дні.

ВІДЕО: Програма порятунку України. Що буде з валютою і золотом

Як розподілять гроші

Основним пунктом цього пакета є зниження ПДВ до 16 відсотків з 19 відсотків з липня до кінця грудня, а за зниженою ставкою до 5 відсотків з 7 відсотків. Сім'ї також отримають одноразовий платіж у розмірі 300 євро за дитину.

Близько 50 млрд євро із загального стимулювального фонду будуть спрямовані на інвестиції в орієнтовані на майбутнє технології, такі як чистий транспорт і транспортні засоби з низьким рівнем викидів.

Читайте також: ЄЦБ: економіка єврозони не досягне докризового рівня як мінімум до 2021 року

Крім того, уряд Німеччини має намір збільшити премію за покупку екологічно чистих електромобілів до 6000 євро з 3000 протягом наступного року і додатково вкласти 2,5 млрд євро в інфраструктуру зарядних станцій і акумуляторних технологій.

Читайте також: ЄІБ виділяє Україні 300 мільйонів євро кредиту

Також будуть вкладені багатомільярдні інвестиції у залізничну компанію Deutsche Bahn і громадський транспорт.

Раніше повідомлялося

  • Європейська комісія підготувала безпрецедентний пакет допомоги в розмірі 750 мільярдів євро, щоб подолати найглибший економічний спад в історії ЄС.