Очікувані надходження

Згідно з розрахунками на основі оновлених показників макропрогнозу, надходження від ЄСВ в цьому році складуть в цілому 290,3 млрд грн, що на 17,7 млрд грн нижче очікуваного до початку року показника.

Таким чином, Пенсійний фонд, доходи якого майже на 90% залежать від ЄСВ, ризикує недоотримати 15,2 млрд грн, зазначило Мінсоцполітики у пояснювальній записці.

Читайте також: У Мінсоцполітики запевняють, що в Україні не буде стрибка рівня бідності

У зв'язку з цим міністерство пропонує виділити Пенсійному фонду трансферт з Фонду боротьби з Сovid-19 в розмірі 15,2 млрд грн.

Раніше повідомлялося

  • Україна і МВФ обговорили напрями подальшого реформування пенсійної системи. Про це йшлося під час зустрічі міністра соціальної політики Марини Лазебної з місією МВФ в Україні 1 червня.
  • На зустрічі обговорювали потребу легалізувати зайнятість і вивести з тіні зарплати для зростання фінансової стабільності солідарної пенсійної системи.
  • Обговорили також рішення Кабміну про щомісячні доплати пенсіонерам старше 80 років, продовження таких виплат у 2021 році і введення аналогічних виплат для пенсіонерів від 75 до 80 років. І міністр, і експерти МВФ відзначили необхідність з 2021 року закріпити 1 березня як дату щомісячної автоматичної індексації пенсій.

Читайте також: Мінсоцполітики розробило законопроект про професійні пенсійні програми. Що пропонує