Топ-10 сфер

10. Їжа та напої

За даними Wealth-X, в цій галузі більше $5 млн змогли заробити тільки 3,8% підприємців.

Мільйонер Даніель Любецький створив перший бар KIND після того, як спробував снек-бар із свіжих фруктів і горіхів під час ділової поїздки в Австралію, і з тих пір заробив $ 1,2 млрд. На продажі барів та інших закусок.

9. Виробництво техніки

У цій сфері свої гроші заробили 3,9% найбагатших людей. У їх числі — Джеймс Дайсон, який винайшов перший у світі пилосос без мішка і заснував власну компанію з виробництва побутової електроніки Dyson. Його чистий капітал оцінюється в $6,1 млрд.

8. Готельний бізнес і розваги

Частка найбагатших людей, які заробили на готельному бізнесі та розвагах, становить 4,1%.

Колишній вуличний артист Гі Лаліберте заробив статок у $1,2 млрд після того, як його монреальська циркова трупа перетворилася на багатомільярдну імперію розваг, відому як Cirque du Soleil.

7. Виробництво

4,1% заможних людей заробили свій статок у виробничому секторі, сказано в дослідженні.

В цей список увійшла Діана Хендрікс, яка заробила $8,9 млрд, очолюючи компанію ABC Supply (виготовляє покрівлю, вікна, сайдинг).

6. Технології

Біл Гейтс і Марк Цукерберг є, можливо, одними з найбільш відомих мільярдерів, але відносно невеликий відсоток від всіх заможних людей у світі заробляє свої гроші на технологіях, відзначає Business Insider. За даними дослідження, лише 4,7%.

5. Охорона здоров'я

Близько 5% людей зі статком понад $5 млн заробили свої гроші в сфері охорони здоров'я. Чистий капітал Ернесто Бертареллі, найбагатшій людині в Швейцарії, належить його частці у фармацевтичній компанії Serono.

4. Нерухомість

5,4% заможних людей заробили свої статки на нерухомості. Наприклад, найбагатшим девелопером Америки є Стівен Росс з чистим капіталом в $7,6 млрд.

3. Некомерційні та громадські організації

Більше 7% мільйонерів зайняті в некомерційних організаціях повний робочий день. При цьому багато хто з них, наприклад, Білл та Мелінда Гейтс, спочатку заробили свої гроші в інших галузях.

2. Споживчі послуги

Близько 16% найбагатших людей заробили свій статок у сфері споживчих послуг.

Девід Стюард заснував компанію World Wide Technology, компанію, що займається ІТ-послугами, яка принесла більше 11 мільярдів продажів і заробив на цьому $3,5 мільярда.

1. Банкінг і фінанси

За даними Wealth-X, більшість (близько 30%) підприємців зі статком понад $5 млн заробили свої гроші в банківській галузі або сфері фінансів. У їх числі — генеральний директор JPMorgan Chase Джеймс Даймон.