Погашення чергових ОВДП частково перекриють сьогоднішні перерахування в бюджет 2,945 млрд гривень від вчорашнього розміщення облігацій Мінфіном. Хоча все одно бюджет отримає ресурсів більше, ніж поверне сьогодні в банківську систему і це зіграє у середу на користь гривні.

Проти нацвалюти спрацює активізація «дочок» іноземних компаній в частині купівлі валюти під репатріацію дивідендів (такі операції проходять в першу декаду кожного місяця), а також продовження виведення нерезидентами своїх ресурсів після погашень чергових ОВДП.

Нацбанк буде викуповувати долар на міжбанку в резерви, що продовжить стримувати просідання курсу навіть у разі ситуативного перевищення пропозиції над попитом. А курсової тренд на торгах 3 червня буде повністю залежити від поведінки та завдань з купівлі / продажу валюти найбільших операторів ринку.

Покупці валюти (в першу чергу — нерезиденти) намагатимуться проводити операції без «засвітки» відразу всього обсягу своїх операцій, щоб не давати продавцям та спекулянтам шансу активно «розігрівати» курс.

Але спекулянти зможуть відігратися на стрибках курсу евро.Після заворушень в США і «неоднозначності » ситуації з політикою ЄЦБ в країнах ЄС — котирування американської валюти частково здали свої позиції і на момент написання статті євро «пішов» вище 1,12 долара. Валютні ралі по парі євро / долар продовжаться і сьогодні, що буде істотно впливати на котирування євровалюти щодо гривні в Україні.

За прогнозами «Мінфіну» у середу коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,65-26,95 гривень, а обсяги операцій на торгах не перевищать $ 240 млн при здійсненні до 670 угод.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,50-26,75 і продаж 26,83-27,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,70-26,75 гривень і продаж 26,81- 26,85.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram