Ситуація на ринках

За словами аналітика CMC Markets Майкл Маккарті, ринки просідають під тиском, викликаним побоюваннями інвесторів на тлі протестів і заворушень в США. Подібна нестабільність традиційно надає підтримку вартості золота, що є найбільш надійним активом.

Що відбувається з цінами на золото

Так, згідно з даними торгів 1 червня, серпневий ф'ючерс на золото на Comex підскочив на 0,41%, додавши $7,15. За тройську унцію сьогодні пропонують $1758,85.

Вартість липневого ф'ючерсу на срібло подорожчало на 2,29%, досягнувши $18,922 за унцію.

Читайте також: Ціни на золото підскочили до 8-річного максимуму

За даними експертів JP Morgan, в перспективі нацвалюти багатьох країн будуть знецінюватися. Єдиним переможцем у цій ситуації може стати золото. При цьому грошово-політичні заходи для стримування пандемії COVID-19 в майбутньому будуть лише прискорювати девальвацію валют.

Читайте також: Влада може заборонити приватним особам володіти золотом

Тому аналітики JP Morgan рекомендують інвесторам нарощувати свої позиції на ринку дорогоцінних металів, використовуючи для цього кожну корекцію.

Міфи і реальність: Інвестиції в золото в 2020 році

Раніше повідомлялося

  • В умовах нестабільності на валютному ринку та криз в економіці багато інвесторів направляють свої інвестиції в золото. З початку століття вартість золота виросла в 5 разів, тобто до 2000 року золото коштувало близько $300.

Читайте також: Золото 2019: Скільки заробили інвестори

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».