Рекомендації МОЗ

Степанов зазначив, що Міністерство охорони здоров'я дало рекомендації щодо користування спортзалами, фітнес-центрами і басейнами.

«Якщо ми говоримо про користування фітнес-центрами, то в обов'язковому порядку рекомендується на вході проведення температурного скринінгу. У випадку, коли температура людини 37,2° C і вище, то цю людину не можна допускати до спортивних занять», — зазначив Степанов.

Читайте також: Вихід з карантину. Кінотеатри та концертні зали дозволять заповнювати тільки на 30%

За його словами, також рекомендується перебування однієї людини на 10 кв. м.

Степанов нагадав, що обов'язково на вході в заклад повинні бути антисептики, якими мають користуватися відвідувачі. Персонал обов'язково має бути в масках. 

Читайте також: 5 етапів. Кабмін представив план виходу з карантину

«Функціонування басейнів дозволено, з певними обмеженнями за кількістю людей, які знаходяться на одній доріжці. На період карантину забороняється у фітнес-центрах використання багаторазових рушників, тобто треба користуватися виключно персональними рушниками. Також забороняється використання спа-зон», — зазначив Степанов.

При цьому він зазначив, що не у всіх областях ослаблений карантин.

Що ще запрацює з 1 червня

  • З 1 червня також відновиться міжобласне сполучення усіма видами транспорту, але тільки в тих областях, де це дозволяє епідемічна ситуація.

Читайте також: Україна готується зняти заборону на в'їзд іноземців

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».