У чому звинувачують

Прокуратура Бостона звинувачує Антоненка в серії кіберзлочинів для крадіжки даних про банківські карти.

За версією слідства, викрадені дані він разом із поплічниками продавав в даркнеті. Зароблені гроші, імовірно, відмивав з допомогою биткоіна.

Читайте також: 13 шахрайських схем, які дозволили вкрасти в українців 362 мільйона

Прокуратура Бостона висунула звинувачення, згідно з яким Антоненка можуть засудити до 20 років в'язниці і штрафу до $500 000.

Що ще відомо

Антоненка затримали в березні минулого року в Міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді після прибуття з України. Агенти під прикриттям змогли зв'язати його з двома біткоін-гаманцями, через які пройшло $94 млн. В момент арешту на обох гаманцях було понад $140 000 в BTC.

Читайте також: Кіберполіція викрила шахраїв, які «продали» українцям маски і антисептики на 3,5 мільйона

У минулому році адвокати Антоненка запросили психіатричну експертизу для свого клієнта. За їхніми словами, у чоловіка спостерігалися проблеми з комунікацією. Вони також припустили, що їх підзахисний таємно працює на ЦРУ.

Раніше повідомлялося

  • Кіберполіція припинила шахрайську діяльність компанії, яка заволоділа грошима громадян. Компанія позиціонувала себе як платформа, яка надає послуги з торгівлі акціями міжнародних компаній.
  • Шахрайська схема виглядала так: вкладники створювали акаунти на веб-платформі і поповнювали депозити. Після цього їх гроші перераховувалися на криптогаманці компанії.