Як будуть нараховувати зарплату

«Із цієї концепції ми переходимо до іншої структури фонду оплати праці. Ми переводимо 70% заробітку в посадовий оклад, а тільки 30% залежатимуть від нарахувань, заохочень тощо. Ми відходимо від щомісячних премій, переходимо до практики щоквартальних та щорічних премій», — сказав він.

Читайте також: Непрозорість і надбавки. Держслужбовцям змінять механізм нарахування зарплат

За словами міністра, ці премії будуть нараховувати тільки за виконання своєрідного показника, який буде визначатись для кожного держслужбовця, а його ефективність буде визначатися конкретними грейдами для кожної посади.

Читайте також: Затягнути пояси. Зеленський анонсував скорочення зарплат всіх держслужбовців (відео)

Ліміт зарплат

Нагадаємо, на початку квітня президент Зеленський постановив, що незалежно від рангу та посади, з квітня зарплата всіх держслужбовців не буде перевищувати 47 тисяч гривень.

Водночас він наголосив, що зарплати вчителям, стипендії студентам і витрати на наукову діяльність скорочувати не будуть.

Читайте також: Зарплата глави Нафтогазу Коболєва зменшена більш ніж удвічі

Передісторія

  • На початку року Кабмін змінив принципи оплати праці і встановив сітку зарплат для топчиновників.
  • Був встановлений новий мінімальний розмір посадового окладу — два прожиткових мінімуми.
  • У листопаді 2019 року Кабмін зобов'язав усі державні установи проводити всі зарплатні виплати своїм працівникам, в тому числі виплату коштів на відрядження, в безготівковій формі. Це дозволить економити на паперових документах і банківській комісії.