Цілі уряду

«Ми обговорюємо зменшення податкового навантаження для МСБ, а також так звану „регуляторну гільйотину“. Наш успіх буде показовим, коли прості ФОПи більше не будуть потребувати допомоги бухгалтерів у заповненні документів.

Це важливо, максимально спростити роботу мікро-, малого та середнього бізнесу. Україна увійде до топ-30 країн світу в питанні легкості адміністрування податків. Це наша мета — топ-30 рейтингу Doing Business», — повідомляє Шмигаль.

Читайте також: МВФ: Інвестори вивели з ринків рекордні $83 мільярди

Поточна позиція України в рейтингу

  • Україна посіла 64-е місце в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business-2020, поліпшивши позицію минулого року на 7 пунктів.
  • В 2019 році Україна посіла 71 місце в рейтингу Doing Business.
  • За 2014-2018 роки Україна піднялася в рейтингу на 24 позиції.

Читайте також: Зеленський обіцяє, що Україна через три роки буде в топ-10 Doing Business

Як бізнес пережив карантин

Бізнес в Україні зазнав істотних збитків через карантин і оцінює можливе зменшення доходів протягом 2020 року в середньому на 50%, у тому числі 28% підприємств очікують зменшення доходів більш ніж на 60%. Про це свідчать результати опитування дослідницького підрозділу Advanter Group.

Нагадаємо

Уряд Гончарука заявляв, що Україна увійде до топ-10 Doing Business протягом трьох років.

Також минуле керівництво Мінекономіки заявляло, що концентрує великі сили на приєднання до електромереж, легкості реєстрації бізнесу, реєстрації власності і захист міноритарних інвесторів для входження України в топ-30 країн за версією Doing Business.