На скільки знизилися ціни

Ціна знизилася на 19,1-20,7% до 3 255,6-3 818,4 гривень/тис. куб. м (всі ціни вказані з ПДВ) залежно від умов споживання та оплати.

Ціна на газ Нафтогазу для промспоживачів, які споживають від 50 тис. куб. м на місяць, за умови відсутності заборгованості за газ становить:

  • на умовах передоплати — 3 255,6 гривень/тис. куб. м;
  • на умовах оплати за фактом поставки — 3 818,4 гривень/тис. куб. м.

Для промислових споживачів, які споживають до 50 куб. м в місяць включно, ціна складе 3 818,4 гривень/тис. куб. м.

Читайте також: Ціна на газ в Європі опустилася нижче рівня беззбитковості Газпрому

Чому ціна продовжить знижуватися

Нагадаємо, в Мінекоенерго на початку року анонсували рекордне зниження цін на газ з лютого і подальше падіння ціни до літа.

«В лютому, в березні, влітку — буде рекордно низька ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу», — заявив Оржель.

Читайте також: Істотне падіння. У Нафтогазі кажуть, що влітку ціна на газ порадує споживачів

Міністр зазначаа, що істотно знизити ціни вдається завдяки підписанню договору на транзит російського газу через територію України. Крім того, зараз в Європі є значні запаси газу.

Зменшення ціни на газ дало можливість переглянути тарифи на розподіл, які дуже довго не переглядалися, зазначав Оржель.

Раніше повідомлялося

  • У травні Нафтогаз знизив ціну на газ для населення на 21,4%. Також на час карантину заборонили відключати електроенергію і газ на стратегічно важливих об'єктах.
  • Нафтогаз заявляв, що відшкодує цінову різницю українцям, які купили газ за «застрахованою» ціною, в кінці квітня — на початку травня через систему газзбутів.