Що каже влада

Міністерство економіки країни з 21 травня до 2 червня продовжило термін дії пропозиції про реструктуризацію зовнішнього боргу країни на суму $66 млрд.

Серед іншого, пропозиція включає списання близько двох третин виплат і трирічну відстрочку. Водночас кредитори готові лише на річний мораторій.

Читайте також: Чому дефолт — це погано. Пояснення «на пальцях»

Влада південноамериканської країни продовжує вести переговори з кредиторами про реструктуризацію. За словами міністра економіки Мартіна Гусмана, «всі сторони за столом хочуть вирішити» ситуацію. Гусман пояснив ситуацію  тим, що в період пандемії COVID-19 республіка не може направляти на купонні виплати за держоблігаціями 20 відсотків доходів державного бюджету.

Читайте також: В Мінфіні назвали суму, яку Україна планує позичити в 2020 році

Що говорять кредитори

Міжнародний валютний фонд раніше назвав «неприйнятним» боргове навантаження Аргентини. Загальний борг країни станом на кінець 2019 року становив близько $323 млрд.

Читайте також: Міжнародна ізоляція і мародерство. Представник МВФ застеріг владу від оголошення дефолту

Раніше повідомлялося

  • Україна опинилася серед найбільш уразливих країн за показниками боргової стійкості, посівши 53 місце з 66 країн. Про це свідчать результати дослідження The Economist про заборгованість країн, що розвиваються.
  • Більше 300 законодавців з усього світу закликали Міжнародний валютний фонд і Світовий банк списати борги найбідніших країн і збільшити фінансування для запобігання глобальному економічному спаду.