Скільки відкрилося закладів

Згідно з даними дослідження Poster, яке охопило операційні дані близько 4000 закладів України, після дозволу на відкриття літніх майданчиків кількість закладів, які відновили роботу під час карантину, помітно зросла.

За минулий тиждень, з 11 по 17 травня, відкрилося на 18% більше кафе і ресторанів, ніж працювало тижнем раніше – з 44% до 62%. Для порівняння, у квітні відновили роботу не більше 2-3% закладів.

Читайте також: 40% кафе і ресторанів можуть не відкритися після карантину

Чи є попит

За словами Єрошека, оборот закладів трохи зріс.

Якщо 4-10 травня середній оборот ресторанів і кафе становив лише 35% від докарантинных продажів, минулого тижня відкриті заклади стали генерувати 47% від докризового обороту (за 100% узято виторг 24 лютого). Разом зростання склало 12%.

Читайте також: Торгово-розважальні центри за час карантину втратили близько 7 мільярдів

«У звичайний час тераса – це додаткові 30-40% від обороту влітку. Ми відкрили терасу пабу в Дніпрі 11 травня. Ще рано робити якісь загальні висновки. Але результати перших днів такі: якщо порівнювати формат роботи „доставка“ і „доставка плюс тераса“, то ми спостерігаємо зростання обороту на 15-20%», – каже ресторатор Денис Жаткін.

Читайте також: Онлайн-ресторани, старе кіно в кінотеатрах і порожній ресепшн в готелі. Як зміниться робота після карантину

Раніше повідомлялося

  • Раніше платформа Опендатабот поділилася результатами дослідження — як змінилося життя українського бізнесу за час карантину.
  • За даними компанії Poster, після двох тижнів карантину 63% українських кафе і ресторанів припинили роботу. Таким чином, до 11 травня в країні не працювало приблизно 30 тисяч закладів.
  • З 11 травня в Україні ввели перші послаблення карантинного режиму. Зокрема, дозволили роботу закладів харчування на відкритому повітрі.
  • 13 травня Кабмін пом'якшив умови перебування на вулицях та на літніх майданчиках кафе. Тепер дозволено перебувати за одним столом на літніх майданчиках кафе та ресторанів до чотирьох осіб, не рахуючи дітей до 14 років. До цього за одним столом на літніх майданчиках дозволяли сидіти по двоє, не рахуючи дітей.

Читайте також: Як будуть працювати готелі, дитсадки та громадський транспорт. МОЗ оприлюднило попередні правила