Чим оплачувати проїзд

— KyivSmartCard;
— карткою метро (до 31.03.2021);
— безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
— мобільними додатками Google Pay і Apple Pay;
— мобільним додатком KyivSmardСard;
— разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним).

Протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використовувати раніше куплені жетони зеленого кольору.

Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро повинні використовувати Картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред'являють оригінал відповідного посвідчення.

Читайте також: Коли запрацює метрополітен. Прем'єр назвав дату відкриття

«Для уникнення черг закликаємо заздалегідь підготувати засоби оплати проїзду та перевіряти їх наявність перед виходом з дому, особливо у дітей. Квиток для разового проїзду можна згенерувати заздалегідь в додатку. Це дозволить уникнути черги в каси», — йдеться в повідомленні.

Де придбати е-квиток

До відновлення роботи метрополітену е-квиток можна придбати у кіосках, їх у столиці понад 300. Вони розташовані в основному на зупинках громадського транспорту.

Громадський транспорт

В наземному громадському транспорті також оплата буде здійснюватися з допомогою KyivSmardCard, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи.

До 1 липня у пасажирів буде можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі або автобусі.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».