Прогноз ЮНІСЕФ

За розрахунками організації, рівень бідності в Україні зросте з 27% до 44%. Вплив на дітей буде ще більш відчутним: з 33% до 51%.

У скрутному фінансовому становищі опипиниться кожна друга сім'я з дітьми.

ЮНІСЕФ стурбований, що погіршення економічної ситуації матиме найбільш руйнівний вплив на багатодітні сім'ї, одиноких батьків з дітьми, сім'ї з дітьми до трьох років і одиноких пенсіонерів старше 65 років.

Читайте також: Криза може перекреслити всі результати боротьби з бідністю за 20 років

До чого закликає організація

У зв'язку з критичним зростанням дитячої бідності та незахищеності сімей, ЮНІСЕФ закликає президента, парламент, уряд і місцеві органи влади вжити термінових ефективних заходів соціального захисту.

ЮНІСЕФ закликає розробити короткострокову і довгострокову стратегію соціального захисту.

Читайте також: Як закінчити «день бабака». Хто або що є провиною бідності українців

Також ЮНІСЕФ пропонує ввести тимчасову універсальну виплату всім сім'ям з дітьми, розширювати наявні програми щодо підтримки сімей. Зокрема, збільшити щомісячні виплати допомоги при народженні дитини.

Читайте також: Допомогу по безробіттю будуть виплачувати з першого дня реєстрації

Раніше повідомлялося

  • Кабмін змінив підхід до розрахунку сукупного доходу сім'ї при визначенні права сім'ї отримувати соціальну допомогу від держави. Відповідне рішення уряд ухвалив 22 квітня.
  • Також уряд виділив 1,6 мільярда гривень на виплати по догляду за дітьми фізичним особам-підприємцям першої та другої груп спрощеної системи оподаткування.

Читайте також: «Дитячі» виплати ФОПам: як оформити і скільки нарахують