Геращенко про довбгобуди

За його словами, по всій Україні є величезна кількість випадків, коли непорядні забудовники в гонитві за наживою будували фінансові піраміди, збирали гроші у громадян і будували будинки. Потім, коли починалась економічна криза або щось йшло не так, вони ці будинки кидали і десятки тисяч сімей не отримали доступу до житла.

В першу чергу це питання недосконалості нашого будівельного законодавства.

Читайте також: Київміськбуд готовий прийняти на баланс ще 10 ЖК Укрбуду

«Необхідно заборонити безкарно збирати гроші у людей, видаючи їм в обмін фантики, що не дають жодних прав. У нашій країні, на жаль, не існує, на відміну від Америки, накопичувальної системи кримінального покарання. У США будь-який забудовник, що обдурив 10-100 людей, отримував би довічне ув'язнення. А уникннення довічного ув'язнення приводило б до його бажання добудувати ці будинки за всяку ціну. <...> Обдурив 10 тис. людей, за кожного по 5 років, отримав 5 тис. років, сидиш назавжди там і втрачаєш можливості користуватися результатами награбованого. Це глобальні питання. Для цього потрібно серйозно змінювати законодавство», – вважає Геращенко.

Нагадаємо

  • З 24 лютого Київміськбуд відновив будівництво житлових комплексів «Пектораль» і «Новомостицький», а також відкрив продаж квартир у цих комплексах.
  • Київміськбуд прийняв на себе зобов'язання підхопити об'єкти Укрбуду з метою добудови та подальшої передачі інвесторам. На вартість квартир передача об'єктів не повинна вплинути.

  • Президент Володимир Зеленський гарантує, що столична компанія Київміськбуд добудує всі об'єкти скандального Укрбуду.

  • До кінця січня 2020 року Київміськбуд планує здати такі ЖК Укрбуду: Харківський, Новомостицкий, Пектораль, Сонячна Рів'єра і Гармонія.

  • Нагадаємо, корпорація Укрбуд зупинила будівництво 26 об'єктів, інвесторами яких є близько 13 тисяч сімей.