Що кажуть у НБУ

«Ослаблення карантину мало різноспрямований вплив на вартість послуг — вартість доставки з закладів харчування залишилися незмінною, тоді як послуги таксі істотно подорожчали, незважаючи на низькі ціни на паливо», — повідомили в Нацбанку.

Крім того, утворилися значні затори на дорогах, значно ускладнився рух транспорту, зокрема в столиці.

Читайте також: За тиждень продукти харчування трохи подорожчали — НБУ

Що говорять таксисти

У службах таксі міста Києва кажуть, ціни знизяться до базових тарифів, коли машин у місцях підвищеного попиту стане достатньо.

Тарас Поточний, регіональний менеджер служби таксі Bolt, у коментарі виданню «Сегодня» пояснив, що базовий тариф на поїздки в компанії залишається незмінним, а кінцева вартість послуги залежить від балансу попиту і пропозиції. Це принцип роботи динамічного ціноутворення.

Нагадаємо

  • З 11 травня в Україні послабили карантин і дозволили працювати численних підприємств сфери продажу та обслуговування. Десятки тисяч людей у Києві спробували дістатися на роботу. Але через те, що доступ у громадський транспорт дозволений лише за спецперепустками, багатьом довелося викликати таксі.
  • Раніше мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з проханням дозволити роботу столичного метро з 25 травня. За його словами, в умовах, коли все більше людей повертаються на роботу в межах ослаблення карантину, у Києві виникає транспортний колапс.