Що подорожчало

Наголошується, що основним чинником зростання цін залишалося подорожчання яєць.

У НБУ відзначають, що це може бути пов'язано із зменшенням їх пропозиції на тлі низької рентабельності.

За даними регулятора, на цьому тижні яйця подорожчали на 0,7%, а з минулого місяця — на 16,6%.

Також зросли ціни на м'ясо (0,3%), макарони (0,2%), фрукти (2,2%) та овочі (0,2%).

Що подешевшало

У той же час ціни на овочі борщового набору, зокрема, на капусту, картоплю, буряк та цибулю, знизилися. Лимони за тиждень подешевшали на 10%, риба — на 0,7%, молоко і цукор — на 0,2%.

За даними НБУ, ціни на ліки, пальне залишалися стабільними після падіння у попередньому місяці, а через ослаблення карантинних заходів припинилося зростання цін на доставку їжі.