Онлайн-ігри випереджають

З початку 2020 року акції його компанії, яка є найбільшим дистриб'ютором онлайн-ігор, виросли на 14% – до найвищого рівня за два роки.

Збільшення вартості акцій Tencent пов'язано з високим попитом на мобільні ігри в період обмежень, введених через пандемію коронавірусу.

Читайте також: Засновник Alibaba відправив у США мільйон масок і тести на коронавірус

За даними на 14 травня, статки Хуатена оцінюються в $48,3 млрд, в той час як у Джека Ма, який зайняв перше місце в минулорічному рейтингу китайських мільярдерів, вони становлять $41,2 млрд.

Чим займається компанія Tencent

Компанія Tencent – одна з небагатьох, яка отримала переваги від пандемії коронавірусу всупереч загальносвітовому спаду економіки. Компанія повідомила, що зростання доходів від її ігрового спрямування в першому кварталі склало 31%.

«Наші платформи і продукти ніколи не були більш затребуваними і актуальними, оскільки користувачі залишаються вдома», – заявив Ма Хуатен.

На думку аналітиків, зростання доходів компанії Хуатена – лише тимчасове благо, пише Forbes. З відкриттям шкіл і офісів на тлі поступового зняття обмежень люди почнуть витрачати менше часу на ігри.