Новий закон про фінансовий моніторинг, який набрав чинності 28 квітня, вже встиг обрости міфами. Чи будуть банки без розбору блокувати рахунки і операції клієнтів? Що робити тим, хто потрапив у «чорний список» банків? Як тепер будуть проходити операції з мобільними гаманцями і криптовалютою?

«Антиколомойский» закон: чому вкладникам доведеться освоювати банківський облік

Жорсткий контроль і можливість НБУ блискавично реагувати на найменші фінансові проблеми стануть новою реальністю для вітчизняних банків після підписання «антиколомойського» закону.

Куди піде рефінансування НБУ і чи є загрози для курсу

Минулого тижня НБУ провів перший тендер довгострокового рефінансування: на ньому 11 банкам надали майже 2,4 млрд грн на термін від 1 до 5 років. «Мінфін» з'ясував, чи отримає економіка ці гроші.

Чому в Україні продовжують зростати зарплати, незважаючи на кризу

Зарплатна статистика поки не відреагувала на карантин. За результатами березня, середня заробітна плата по Україні зросла на 599 грн і досягла майже 11,5 тис. грн.

Stand-by від МВФ, «нові гроші»: Чого чекати бізнесу і що буде з доларом (відео)

В рубриці «Прямо за курсом» цього тижня експерт Олексій Козирєв розповів, чим загрожує Україні перегляд формату співпраці з МВФ і отримання фінансування у форматі stand-by, а також, наскільки реально буде отримати допомогу від держави за програмою «Нові гроші».

Літня відпустка після карантину: дорого й закрито

Судячи з усього, вибір маршрутів для мандрівників цього літа буде невеликий. Плюс — доведеться відпочивати за новими правилами, а можливо, і за новими цінами.

Три етапи. Міністри розробили план виведення транспорту з карантину (інфографіка)

Міністерство інфраструктури і МОЗ розробили три етапи запуску транспорту. Поки без дат.