Із чим це пов'язано

«Країна даватиме дозвіл на проживання до пів року іноземним працівникам сільськогосподарського і домашнього секторів. Тобто збиральникам врожаю, доглядальницям, прибиральницям і няням.

Таке рішення місцевий уряд ухвалив через наслідки пандемії коронавірусу, тому що в Італії істотно бракує робочих рук», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Світовий банк прогнозує падіння грошових переказів трудових мігрантів на 20%

Як отримати дозвіл на роботу

Щоб отримати дозвіл на піврічну легалізацію в Італії, трудові мігранти з сільськогосподарських і домашніх секторів повинні подати документи в місцеві правоохоронні органи.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

Їм треба буде довести, що перебували в країні до 8 березня, а також не залишали території в період карантину. З дозволом на проживання такі працівники отримають право жити і працювати в Італії легально, маючи доступ до державних послуг, зокрема послуг охорони здоров'я.

Читайте також: В Кабміні повідомили, як будуть випускати сезонних заробітчан за кордон

За різними даними, таку тимчасову легалізацію в Італії можуть отримати від трьохсот до п'ятисот тисяч трудових мігрантів.

Раніше повідомлялося

  • Національний банк переглянув прогноз очікуваного обсягу переказів від трудових мігрантів в Україну, знизивши його з $12,5 до $10 млрд. Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ за квітень.
  • Водночас, відзначають у Нацбанку, скорочення переказів від заробітчан буде більш ніж компенсовано зниженням витрат українців на подорожі.
  • Обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2019 році склав $12,017 мільярда. Це на 8% більше показника за 2018 рік.