Що пропонують

Наголошується, що кращим варіантом для ЄС є створення централізованої схеми «підтримки платоспроможності», яку будуть фінансувати країни-члени ЄС.

Крім того, розглядається варіант розміщення європейськими компаніями конвертованих облігацій на користь Європейського інвестиційного банку, які можуть бути конвертовані в акції.

Читайте також: Ділова активність у Європі знизилася до 36-річного мінімуму

Що думають країни ЄС

За словами джерел, країни ЄС в цілому згодні, що подібні заходи підтримки необхідні, проте між ними зберігаються протиріччя.

Зокрема, Італія і Франція хочуть, щоб в пріоритеті була допомога компаніям у країнах, які найбільше постраждали від епідемії коронавірусу і падіння економіки.

Читайте також: Рецесія історичних масштабів. У ЄС очікують на рекордне падіння ВВП

Німеччина наполягає на більшій прозорості в тому, що стосується вигоди таких заходів для найбільшої економіки Європи, на яку доводеться значна частка фінансових витрат на їх реалізацію.

Читайте також: Світова економіка скоротиться на 3,2% в цьому році — оновлений прогноз ООН

Про нову схему підтримки підприємств можуть офіційно оголосити в найближчі дні.

Раніше повідомлялося

  • Європарламент вирішив прискорено розглянути питання про надання допомоги в розмірі 3 млрд євро 10 країнам-сусідам та країнам-кандидатам на членство в Євросоюзі. Майже половину цих грошей обіцяють Україні. Засідання відбудеться сьогодні, 15 травня.
  • Раніше Євросоюз виділив Україні 190 млн євро для підтримки системи охорони здоров'я, малого та середнього бізнесу, а також для найбільш уразливих груп населення.