Чим аргументує

«Подивіться, скільки МВФ нам грошей дає. Він дає нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на поклон. Я, свого часу, у Грузії, відмовився від послуг МВФ і я думаю, що Україна сильна потенційно, щоб від цього відмовитися», — заявив він.

За словами Саакашвілі, відмовитися від МВФ Україна може у разі, якщо почне проводити реформи, зокрема розвиваючи державно-приватне партнерство з малим та середнім бізнесом.

Читайте також: Україні потрібна свобода від несправедливих податків — Саакашвілі

Чиновник пропонує обмежити кількість функцій, які виконує держава, та перенести максимальну їхню кількість на рівень бізнесу.

Читайте також: Саакашвілі про можливе призначення: «Зараз потрібно все робити з точністю до навпаки»

Нагадаємо

  • 7 травня Зеленський підписав указ про призначення Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради реформ.
  • 22 квітня у фракції партії «Слуга народу» заявили, що розглядають експрезидента Грузії і колишнього главу Одеської ОДА як кандидата на посаду віцепрем'єр-міністра з реформ.
  • Сам Саакашвілі заявив, що Президент Зеленський запропонував йому стати віцепрем'єром з реформ, і він уже спілкувався з прем'єр-міністром з цього приводу.

Читайте також: Саакашвілі про корупцію в Україні, реформи і багатих чиновників