Як завжди, спрацює ефект закінчення тижня (навіть у період карантину), що зазвичай знижує ділову активність клієнтів та відбивається на обсягах угод. За нашими прогнозами — сьогодні обсяги операцій на торгах будуть не більше $ 160-190 млн при здійсненні до 430-490 угод.

Крім цього, попереду період бюджетних платежів і на фоні дефіциту гривні у більшості компаній та падіння іхньої виручки — період концентрації ресурсів під розрахунки з державою для них збільшується. Багато хто з них сьогодні вважатимуть за краще не купувати валюту на ринку, а розмістити наявну у них гривню на короткі депозити до терміну сплати податків і накопичувати нацвалюту під бюджетні розрахунки. Це знизить тиск на валютний ринок.

Як і вчора — сьогодні торги пройдуть під дією двох основних факторів: курсових завдань і дій великих гравців міжбанку по купівлі / продажі валюти та виходу / невиходу на міжбанк НБУ з інтервенціями з викупу долара у разі його надлишку. Цінники Нацбанку продовжать бути основним орієнтиром по курсу для всіх учасників торгів.

Спекулянти на малооб'ємному ринку спробують «розігріти» котирування, підлаштовуючись під дії великих гравців, а також продовжать працювати у форматі «в дві сторони» та грати на різниці готівкового та безготівкового курсів.

«Мінфін» прогнозує коридор по долару 15 травня на міжбанку у межах 26,55-26,78 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 26,50-26,65 і продаж 26,80-27,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,70-26,77 гривень та продаж 26,78- 26,90.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram