Середня сума наданого кредиту – 360 тис. грн. Багато позичальників скористались державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%», міжнародними та партнерськими програмами, які роблять фінансування ще доступнішим. Наприклад, за певними програмами ставки стартують від 0,1% річних.

ТОП-6 областей, де видано найбільше мікрокредитів: Львівська, Донецька, Київська, Запорізька, Вінницька та Чернівецька.

«Символічно, що саме в період карантинних обмежень ми досягли показника в 1 млрд грн мікрокредитів. Попри труднощі, з якими зіткнувся бізнес, він продовжує розвиватись, і ми готові допомагати підприємцям. Ощад продовжує фінансування. Тим, хто зазнав найбільше фінансових труднощів унаслідок карантинних обмежень, ми надаємо кредитні канікули. 1200 клієнтам мікро-, малого та середнього бізнесу було надано можливість відстрочення платежів за тілом кредиту до трьох місяців за невідновлюваними кредитними лініями та строковими кредитами», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Ощад фінансує мікропозичальників на суму до 5 млн грн за спрощеним пакетом документів і з лояльним підходом до застави. Кредити до 250 тис. грн надаються без застави.

Ощадбанк запровадив мікрокредитування в рамках програми підтримки підприємництва «Будуй своє» у грудні 2017 року. Продукт «Мікрокредит» розроблено за допомогою Німецько-українського фонду та Франкфуртської школи фінансів і менеджменту за сприяння стратегічного партнера Ощадбанку – Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).