Серед них другий рік поспіль у номінації «Агрообеспечение» страхова компанія Аска входить у ТОП-5 кращих і в цьому році посіла п'яте місце.

Компанія Аска отримала визнання завдяки успішній діяльності на ринку агрострахування та врегулювання найбільш масштабних збитків, які понесли вітчизняні аграрії.

Страхова компанія Аска з 2001 року активно співпрацює з сільськогосподарським сектором, постійно аналізуючи його потреби і адаптуючи страхові продукти до сучасних реалій. Саме Аска здійснила найбільшу виплату в історії українського агрострахування — майже 2 млн євро за втрату врожаю сої через посуху на Буковині в 2017 році. Серед масштабних виплат за останні роки це виплата 1 600 000 гривень садовому господарству «Дельтафрут» у Вінницькій області за втрачений через граду яблучний урожай (2018 р.).

«Ми продовжуємо підтримувати аграріїв, навіть у це не просто для бізнесу час. Осіння посуха, зима без снігу і, як наслідок, недостатня кількість вологи в грунті внесли свої корективи в планування врожаю, але ми разом з аграріями сподіваємося, що це не призведе до вкрай негативних наслідків. Аграрії змушені адаптуватися до клімату, який з кожним роком змінюється, вносити корективи у технології вирощування сільгосп культур і бути завжди готовими до нових примх природи. Аска, зі свого боку, безкоштовно надає своїм клієнтам доступ до даних супутникового моніторингу полів і прогнозу погодних умов, які оновлюються 24/7. Супутниковий моніторинг (Crop monitoring) компанії EOS Data Analytics, допомагає нам не тільки при оцінці об'єкта страхування, а й протягом дії договору. Наші фахівці працюють безпосередньо з аграріями і допомагають вибрати найкращі стратегії збереження і примноження врожаю», — коментує директор з корпоративного страхування Олена Шустур.