Очікування уряду

«Ми отримали першу частину незв'язаного фінансового кредиту від Німеччини. Також очікуємо отримати наступні 190 тисяч євро. Це також буде галузева підтримка. Вони будуть спрямовані на боротьбу з коронавірусом, на підтримку малого і середнього бізнесу.

У цілому цього року очікуваний обсяг фінансової підтримки перевищує $10 млрд. Від різних фінансових інституцій – від Міжнародного валютного фонду, європейських структур, Європейського Союзу та країн-партнерів», — сказав Шмигаль.

ВІДЕО: Stand-by від МВФ, «нові гроші»: Чого чекати бізнесу і що буде з доларом

За його словами, значна частина цієї підтримки прямо залежить від успішності переговорів з МВФ щодо нової програми співпраці.

Читайте також: Stand by замість EFF. Чому МВФ передумав

Раніше повідомлялося

  • У результаті переговорів Україна і МВФ відмовилися від раніше узгодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF і переключилися на 18-місячну програму stand by. Про це під час брифінгу 7 травня повідомив представник МВФ Джеррі Райс.

Читайте також: Україна та МВФ. Інвестиційний бум вже не за горами

  • «Коли ситуація відновиться, фокус знову може зміститися на вирішення проблем довгострокових структурних реформ в Україні, щоб сприяти більш сильному і більш інклюзивному зростанню», – сказав представник Фонду.
  • У місії МВФ в Україні змінився голова. Замість Рона ван Родена з 1 травня українську місію очолює Іванна Владкова Голлар.

Читайте також: МВФ дозволив Україні прожити півтора року без реформ