В уряді заявили, що фіналізують нову кредитну програму допомоги малому та мікробізнесу в умовах карантину. Це питання обговорювали на селекторній нараді за участі президента Володимира Зеленського.

Про що домовилися

Читайте також: Нові гроші. Які бізнеси зможуть отримати кредит під 3% з гарантіями держави

Прем’єр Денис Шмигаль, зі свого боку, запевнив, що уряд створив всі передумови для повноцінної роботи оновленої програми «Доступні кредити 5-7-9%». Також він заявив про фіналізацію нової програми «Нові гроші», за якою підприємці матимуть можливість отримати кредити «під дуже низький відсоток».

Читайте також: Приватбанк подвоїв максимальну суму кредиту за програмою «5-7-9»

«Ці програми допоможуть українському бізнесу витримати важкі економічні умови, зумовлені епідемією, а також стануть запорукою збереження робочих місць. Основна умова програм — збереження не менше 80% робочих місць у малому та мікробізнесі», — уточнив глава уряду.

Раніше повідомлялося

  • Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що держава виступить гарантом при наданні пільгових кредитів малому бізнесу. За його словами, відповідну програму планують виділити до 30 млрд грн.
  • Київська влада спільно з Фондом розвитку підприємництва запускають кредитну програму для підтримки малого і середнього бізнесу на період карантину. На неї виділять 7 мільйонів гривень.