Обіцянки

Він зазначив, що міністерство зробило попередні розрахунки — для підвищення зарплат медикам потрібно додатково близько 11 млрд грн з 1 липня.

«Зараз ми розрахуємо вже більш ретельно та будемо подавати відповідну пропозицію щодо внесення змін до державного бюджету для того, щоб ми змогли підняти зарплату до 50% нашим медпрацівникам із 1 липня», — сказав Степанов.

Читайте також: МОЗ «виправить помилки» в медреформі. Систему фінансування лікарень змінять

Міністр додав, що вважає, що протягом років незалежності над українськими медиками «проводять експерименти і думають, чи виживуть вони на цю заробітну плату».

Читайте також: Чому медикам не виплатили обіцяні 300% до зарплати. У МОЗ обіцяють розібратися

Нагадаємо

  • 25 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою медики, які працюють з хворими коронавірусом, будуть отримувати підвищену заробітну плату.

  • Раніше медикам, які працюють над ліквідацією епідемії коронавірусу, обіцяли надбавку до заробітної плати в розмірі до 200%.

  • За даними Держстатистики, зарплати медиків у березні зросли на 7,8% та залишаються одними з найнижчих в Україні — в середньому 8056 гривень на місяць.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».