Єврокомісія запропонувала продовжити обмеження на в'їзд до країн Євросоюзу, запроваджені через пандемію коронавірусу, до 15 червня. Про це повідомляє DW.

Рекомендації

«Хоча деякі держави ЄС та асоційовані з Шенгенською зоною країни почали вживати підготовчих кроків з ослаблення заходів боротьби з поширенням пандемії, ситуація як в Європі, так і у світі залишається нестійкою», — зазначили в Єврокомісії.

У виконавчому органі ЄС додали, що через це країнам об'єднання слід продовжити обмеження на в'їзд на зовнішніх кордонах.

Раніше Єврокомісія рекомендувала починати відкриття з внутрішніх кордонів ЄС, і лише після цього переходити до зовнішніх кордонів. Ця порада залишається в силі.

«Обмеження на вільне пересування і контроль на внутрішніх кордонах слід знімати поступово, перш ніж ми знімемо обмеження на зовнішніх кордонах та гарантуємо в'їзд до ЄС для нерезидентів, а також для подорожей, які не є необхідними», — сказала єврокомісар з внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

Ця рекомендація адресована 30 країнам. Мова йде про 26 членів Шенгенської зони, а також про чотири асоційовані з нею країни: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Передісторія

15 квітня у Європейському Союзі склали «дорожню карту» зняття карантину через коронавірус.