Що відомо

Чиновник, нібито володіючи всією інформацією про заборгованість кредиторів перед банком Капітал, який перебуває у стадії ліквідації, в окремих випадках не відображав її в офіційних документах.

У результаті зазначених дій з низки об'єктів заставного майна (житлової та комерційної нерухомості) були незаконно зняті обтяження і заборона на відчуження. Відтак це призвело до фактичної втрати активів для банку.

Читайте також: СБУ обшукала квартиру ексголови Податкової

Державі в особі ФГВФО було завдано збитків на суму понад 5 млн грн. Ексчиновнику вже повідомили про підозру у ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Раніше повідомлялося

  • Служба безпеки України припинила незаконні «схеми» колишніх посадових осіб Державної податкової служби і транзитно-конвертаційних груп на 600 мільйонів гривень.
  • СБУ підозрює ексголову Податкової Сергія Верланова та інших працівників ДПС у «кришуванні» конвертцентрів.
  • У межах порушеної кримінальної справи правоохоронці провели понад 100 обшуків у різних регіонах України за місцями роботи та проживання фігурантів.
  • З обшуком співробітники СБУ прийшли і до колишнього голови Податкової Сергія Верланова. Сам Верланов хоче скасувати своє звільнення через суд.