Що каже міністр

«Виконавча служба повідомить Приватбанк про необхідність виконання ухвали суду, напевно, оштрафує банк за невиконання і направить матеріали в правоохоронні органи (саме такий алгоритм прописаний в законі). Ніхто ніяких грошей нікому не перерахує», — пояснив Малюська.

Він зазначив, що й сам не знає, як можна виконати рішення суду, який зобов’язав Приватбанк виплатити Суркісам $250 мільйонів за депозитними договорами, які перетворили на акції банку та продали державі.

Читайте також: Приватбанк VS Суркіси: Верховний Суд назвав винних у тиску по справі банку

«Якби ми дійсно повинні були стягнути 7 мільярдів гривень на користь компаній Суркіса, ми б давно це зробили без особливих проблем», — додав Малюська.

Раніше повідомлялося

Приватбанк попросив правоохоронців дати правову оцінку діям держвиконавця в особі Мін'юсту, оскільки отримав чотири нові постанови, у яких ідеться про відкриття виконавчого провадження про стягнення з банку на користь сім'ї Суркісів $250 млн. 

Чому важливий цей суд

Члени сім'ї Суркісів намагаються довести в суді, що не є особами, пов'язаними з ексвласниками Приватбанку. Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in. У межах цієї процедури гроші на їхніх рахунках в Приватбанку були стягнуті на користь держави.

Читайте також: Суд Приватбанку із Суркісами: одного дня може бути замало

Від рішення в цій судової битві залежить, чи буде державний Приватбанк виплачувати грошові кошти особам, пов'язаним з Коломойським. Держава може втратити суму договорів bail-in, а це близько 29 млрд грн.

Також від рішення залежить хід усіх інших судових процесів про націоналізацію Приватбанку. Це ті справи, в яких Ігор Коломойський хоче визнати незаконною націоналізацію Приватбанку і повернути його собі.

Читайте також: Приватбанк оскаржить рішення суду про неправомірність процедури bail-in

Коли продовжиться суд

  • Розгляд справи сім'ї Суркісів і Приватбанку продовжиться 15 червня о 10:30. Таку дату погодили Палата Верховного Суду, хоча раніше в Нацбанку повідомляли про можливе засідання 18 травня.